Depressie – 3 Simpele Effectieve Tips

Depressie – 3 Simpele Effectieve Tips!

Depressie – het komt steeds vaker voor..

Ontdek in dit artikel 3 essentiële en makkelijk toepasbare tips. Zodat jij vandaag nog iets kunt veranderen in jezelf!

Depressie. Je hoort er steeds vaker over tegenwoordig. Sommige mensen grijpen direct alle hulp aan die ze kunnen vinden. Andere mensen voelen het vragen om hulp als “falen”. Helaas krijgen mensen vaak niet (direct) de juiste hulp. Een depressie is ontzettend zwaar om mee te leven. Hier 3 belangrijke en simpele stappen om te zorgen dat jij zelf de depressie kunt verlichten. Ook goed te gebruiken als je dreigt depressief te worden. Of als je een depressie wil voorkomen!

Tip 1 om een depressie te verlichten.

De eerste tip, is ook de meest belangrijke. Misschien heb je er slechte ervaringen mee. Of spreekt het idee je niet aan. Maar het is ontzettend belangrijk om hulp te kunnen vragen. Depressieve gevoelens kunnen ontzettend zwaar zijn. Het is dan ook belangrijk om de juiste hulp voor jezelf te gaan regelen. Kun je dit niet aan? Vraag dan of een familielid/goede vriend(in) jou hierbij wil helpen. Soms sluit de toegewezen hulp niet goed (genoeg) aan op wat jij nodig hebt. Het is erg belangrijk dat je een “klik” hebt met jouw behandelaar. Praten is een van de dingen die jouw kunnen helpen om jouw gevoelens in een perspectief te plaatsen. Professionele hulp is onmisbaar! Toch houden sommige mensen niet van praten. (Of is het gewoon erg moeilijk). Er zijn ook veel andere therapieen. Waarbij je niet (alleen) hoeft te praten. Maar waar een hoop mensen baat bij hebben. Vraag vooral verder, naar andere mogelijkheden. Dit kun je vragen bij de huisarts. Of bij de behandelaar (als je die al toegewezen hebt gekregen). Je kunt dit ook uit handen geven aan het familielid (/de goede vriend of vriendin).

Tip 2 om een depressie te verlichten.

De tweede tip lijkt misschien een beetje vreemd.. Maar schrijven is een sleutel! Het hoeft niet met papier en pen.. Je kunt dit gewoon met de pc doen. Je kunt een file aanmaken, en hier al jouw gevoelens opschrijven. Je kunt er ook voor kiezen om deze file na het schrijven iedere keer te wissen. Als je maar gaat schrijven! Als je schrijft kun je alles kwijt. Je hoeft je niet in te houden voor een gesprekspartner. Je kunt opschrijven wat je maar wil. En niemand hoeft het ooit te weten te komen. Schrijven is een hele goede manier om intense gevoelens te minderen. Ook kun je ervoor kiezen om (delen van) wat jij schrijft wel aan anderen te laten lezen. Zodat ze jou kunnen begrijpen, zonder dat jij hierover hoeft te praten. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een online dagboek bij te houden. Je kunt dit (gratis!) doen bij bijvoorbeeld “Plazilla.com”. Je kunt dit geheel anoniem doen. En je kunt ook kiezen om commentaren van andere schrijvers te ontvangen. (Dit kan soms echt een hart onder de riem vormen!).

Tip 3 om een depressie te verlichten.

Ga op zoek naar lotgenoten. Klinkt heel raar, maar juist mensen die in dezelfde situatie zitten, zullen jou goed begrijpen. Je kunt zoeken via Google. Maar ook op fora rondkijken. Al is er maar 1 persoon waarmee jij jouw gevoelens kunt delen. Het fijne is dat je iemand kunt treffen die helemaal niet bij jou in de buurt woont. Het is soms makkelijker praten met iemand die geen deel uitmaakt van jouw dagelijkse leven. Als je met een lotgenoot praat, kun je 100% eerlijk en open zijn.

Depressief? 3 Tips om jouw leven te veranderen / verbeteren
Depressie tips om jouw leven te veranderen / verbeteren

Tip 4 om een depressie te verlichten.

De hele reden dat van dit artikel? Verschillende mails ontvangen van mensen die aangaven tegen een depressie aan te zitten. Door al deze emails (tientallen in de afgelopen 2 maanden) liep de rode draad van financiële problemen. Als je financiële problemen hebt, kom je daar moeilijk weer uit. Je kunt er veel door verliezen. (Meer dan alleen materiële zaken zelfs!). Een situatie kan uitzichtloos lijken. Vanwege de huidige economische situatie blijken veel mensen vanwege financiële problemen depressieve gevoelens te hebben. Afleiding is nuttig. Iets nieuws waarop je je kunt richten. Iets waarmee je compleet jouw leven kunt veranderen. Iets wat jij kunt creëren waardoor je ontzettend trots op jezelf kunt zijn. En waardoor je geen financiële onzekerheden meer hebt/zult hebben. Zoals ik net al schreef kun je online jouw ei kwijt door te schrijven. Je kunt online ook geld verdienen. Je kunt een riant inkomen opbouwen via het internet. Vergelijkbaar met het spelen van een spelletje. Als je het eenmaal door hebt, is het helemaal niet zo moeilijk. Je hebt er niets voor nodig, alleen de drang naar verandering / verbetering. Heel veel “normale” mensen, hebben hiermee hun leven compleet weten te veranderen. Je kunt hiermee volledig zelfstandig 100% van jouw leven gaan genieten.

Klik Hier. ==>>  En ontdek hoe simpel het kan zijn om online jouw leven te veranderen / verbeteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*