Gastbloggen voor sterke links – Slim?

Gastbloggen voor sterke links. Is dat eigenlijk wel zo slim?

Gastbloggen is ontzettend populair geweest. Vooral in 2013 werd deze link building techniek populairder. Nog steeds geloven een hoop mensen heilig in het nut van gast bloggen.

  1. Gastbloggen voor sterke links.
  2. Gastbloggen om extra bezoekers te krijgen.

In dit artikel lees je waarom gastbloggen voor sterke links niet (meer) zo goed werkt. Gastbloggen voor extra bezoekers kan echter nog wel nuttig zijn. Mits je dit doet op relevante websites. En je het niet gaat overdrijven!

Gastbloggen als SEO strategie is niet meer slim!

Gastbloggen voor sterke links, heeft dat nog nut?
Gastbloggen voor sterke links – effectief?

21 januari 2014 – De waarheid over gastbloggen als SEO strategie!

Matt Cutts (hoofd van het Google webspam team) heeft in het verleden vaker gesproken over gastbloggen. En dan met name over gastbloggen als SEO techniek. Steeds meer mensen begonnen gastbloggen te gebruiken om (krachtige) backlinks te creƫren. Er zijn vanuit Google eerder twijfels geweest over het gebruik van gastbloggen. De grote vraag was, of deze links wel werkelijk relevant waren.

Op 21 januari 2014 poste Matt Cutts de harde waarheid over het effect van gastbloggen. Dit deed hij op zijn eigen blog. Klik om zelf de blog van Matt Cutts over gastbloggen (guest blogging) te bekijken. In dit artikel lees je eindelijk een duidelijke stelling over gastbloggen en de effecten hiervan. Het Google webspam team is bezig met het gastbloggen onder de loep te nemen.

De intro van de blog van Matt Cutts (vertaling):

“Okay, ik zeg het maar gewoon. Als jij gastbloggen gebruikt om links te verkrijgen in 2014, zou je hiermee moeten stoppen. Waarom? Omdat gastbloggen met de tijd meer en meer “spam” praktijken zijn gaan bevatten. Als jij veel aan gastbloggen doet, dan verkeer je je niet in goed gezelschap. Je bent dan niet goed bezig”.

In deze blog geeft Matt Cutts aan dat gastbloggen de kwaliteitsstandaard van Google niet haalt. Hij geeft duidelijk aan dat gastbloggen als linkbuilding techniek nergens toe gaan leiden. Deze tactiek is dood!

Gastbloggen is dus niet langer een manier om sterke backlinks op te bouwen. Toch zijn er vele andere technieken die wel heel goed werken. Een voorbeeld hiervan is Youtube.

Direct Zelf Geld Verdienen
http://www.geldverdienensnel.org