OnSite Seo – Meest Effectieve Tips!

OnSite Seo – Meest Effectieve Tips

Onsite seo is belangrijk als je gratis hoog in Google wil komen te staan.

Ontdek hier de meest simpele en effectieve onsite seo tips en truc`s:

Onsite seo. Zoals in het vorige artikel besproken is dit belangrijk. Je hebt zelf controle over jouw onsite seo. Jij bepaald of die optimaal is. En dus of je hoog in Google komt te staan.

Sta jij hoog in de organische zoekresultaten van Google? Dan kun je simpel en 100% gratis geld verdienen!

 

Seo staat dus voor “search engine optimalisation”. (Zoekmachine optimalisatie). Je kunt jouw website zelf zeer aantrekkelijk maken voor zoekmachines. Het zijn slechts kleine aanpassingen. Waardoor jij eigenlijk iets “zegt” tegen de zoekmachines. “Mijn website is de beste in zijn soort”. De zoekmachine zal dit meenemen in zijn eind oordeel. De onsite seo is een groot en belangrijk onderdeel. Is jouw website optimaal opgebouwd? Dan zul je dit zeker merken.

Onsite Seo - Meest Effectieve Tips
Onsite Seo – Snel Hoog in Google

Toch is het niet zo dat het in 1 nachtje gebeurd. Het kan een aantal weken duren voordat je ook werkelijk een verschil gaat merken. De zoekmachines doorzoeken dagelijks miljoenen websites. Zij kijken daarbij steeds naar 1 ding. Namelijk “welke websites hebben de meeste kwaliteit?”. De zoekmachines beoordelen dus op 2 criteria. Namelijk de onsite seo. (Hoe is de site opgebouwd. Bevat hij kwalitatieve informatie?) En off site seo. (De links naar jouw pagina). Zoekmachines hebben het dus erg druk. (Scheelt wel weer dat ze 24/7 werken). Het internet is immens groot. Het kan daardoor even duren voordat ze veranderingen indexeren. Alhoewel je ze daar ook een handje bij kunt helpen :-).

Het is handig om de do`s en don`ts te kennen voor je begint. Je kunt ze ook toepassen op een al bestaande website. Hieronder even een checklist. Zo kun je direct met een kickstart beginnen. Of je kunt bekijken of jouw website voldoet aan de onsite seo eisen.

(Met wordpress kun je heel simpel websites maken. Het is een soort “word” principe. What You See Is What You Get. We gaan ervanuit dat jij ook werkt met wordpress. Werk jij met een ander programma? Dan ben je van harte welkom om vragen te emailen).

Snelle en Effectieve On Site Seo Tips:

Onsite Seo Tip 1. Zorg voor leesbare en aantrekkelijke permalinks. De permalink is de link naar betreffende pagina of post. Wanneer je een pagina aanmaakt staat helemaal bovenaan de permalink. WordPress maakt automatisch permalinks aan. Je kunt bij de instellingen zelf bepalen hoe.

Ga naar het dashboard. Linksonder klik je op “settings”. Vervolgens klik je op “permalinks”.

Er zijn verschillende manieren om een permalink op te bouwen.

Hierboven een voorbeeld van de permalink mogelijkheden van deze website. Je kunt dus kiezen voor verschillende opties.

  • Day and name
  • Month and name
  • Numeric
  • Post name
  • Custom structure

De eerste 4 permalinks zijn voor zoekmachines niet echt aantrekkelijk. Je kunt het beste “custom structure” gebruiken. Deze structuur zie je op de afbeelding in het rood. Dit kun je simpelweg kopiĆ«ren. Vink de optie “custom structure” aan. Kopieer en plak: ” /%category%/%postname%/ “. Je krijgt nu een mooie permalink. Namelijk de website link. Met daarachter de categorie. En daarna de postname. De titel van jouw pagina of post komt in de permalink te staan. Google vind dit heel belangrijk. Uit de permalink kun je direct afleiden waar de pagina of post over gaat.

Onsite Seo Tip 2. Zorg dat jouw keyword aan het begin van de titel staat. Je weet vast wat keywords zijn? (Even voor de zekerheid. Een keyword is het woord waarop je gevonden wil worden. Het kan een combinatie van woorden zijn. Per topic stel je een keyword in. Bijvoorbeeld “snel geld verdienen online”. Zorg ervoor dat het keyword meermaals voorkomt op jouw website. Je laat Google zo weten wat het belangrijkste onderwerp is van de pagina of post.) Iedere post of pagina heeft een titel. Van de titel word ook meteen de permalink gemaakt. (Zoals hierboven beschreven). Maak dus als titel bijvoorbeeld: “Snel geld verdienen online – effectieve seo tips”. Google zal dit erg waarderen. Het is het beste om te starten met de keywords. Maak jij een goede titel? Dan heb je dus ook meteen een goede permalink.

Onsite Seo Tip 3. Gebruik multimedia! Afbeeldingen, video`s, diagrammen enz. Ze voegen echt iets toe aan een pagina. Niet iedereen houd van lezen. Een video kan ervoor zorgen dat deze mensen toch op jouw website blijven hangen. Afbeeldingen zijn altijd heel belangrijk. Iedere pagina of post moet een afbeelding bevatten. Afbeeldingen zijn aantrekkelijk voor lezers. Maar ook heel belangrijk voor zoekmachines. Soms zegt een afbeelding gewoon.. “More then words”.

Onsite Seo Tip 4. Gebruik uitgaande links. Uitgaande links gaan vanaf jouw website. Het liefst naar websites met autoriteit. (Sterke websites. Die al erg gewaardeerd worden door Google.). Je kunt op die manier ook extra informatie bieden aan bezoekers. Het is dus belangrijk dat de onderwerpen van de websites overeen komen. Heb je een website over geld besparen? Maak bijvoorbeeld een topic over “goedkoop eten”. Je kunt dan een link toevoegen. Naar een website met recepten om goedkoop te eten. Kies een website die al door Google gewaardeerd word!

Onsite Seo Tip 5. Verwerk jouw keyword (correct) in de post of pagina. Keywords zijn dus erg belangrijk. Ze geven aan waar een pagina of post over gaat. Het is dus het beste om de titel ermee te starten. Vervolgens moet je het keyword in de tekst gaan verwerken. Denk vooral om de eerste 100-150 woorden. Het is belangrijk dat het keyword daarin voorkomt. Eigenlijk hoort een keyword in de gehele tekst terug te komen. Je noemt het “keyword density”. (De dichtheid van jouw keywords). Het is belangrijk dat jouw keyword vaak genoeg voorkomt in de tekst. Maar nog belangrijker dat hij niet TE vaak gebruikt word. Vroeger waren er allerlei sneaky trucjes om hoog in Google te komen. Onder andere met de “keyword density”. Mensen schreven pagina`s vol met hun keyword. (Bijvoorbeeld met witte letters op een witte tekst. Tussen de tekst door.). De menselijke lezers zagen dit niet. Maar de zoekmachines trapte er (toen nog) allemaal in. Die gingen dat soort pagina`s dan hoog plaatsen. Vroeger was dat een manier om snel, hoog in Google te komen. (En te blijven!). Maar tegenwoordig werkt dit averechts. Komt jouw keyword te vaak voor in de tekst? Dan zal Google dat zien als “spam”. Google kan jouw website dan omlaag plaatsen. Of als straf helemaal uit te resultaten verbannen!. Pas hier dus mee op.

De keyword density bereken je als volgt. (Dit gaat per artikel. Per post of per pagina). Stel je voor dat een artikel 100 woorden bevat. Dat artikel heeft als onderwerp “gezonde gewoontes”. Het woord “gezonde gewoontes” komt 10 keer voor in de tekst. Dan is er een keyword density van 10%.

Verwerk het keyword op een natuurlijke manier. Als jij een artikel schrijft over “gezonde gewoontes”.. Dan zul je dat woord uiteraard meerdere keren (kunnen) gebruiken in de tekst. Je kunt ook een handige plugin gebruiken om dit te meten. (Bij wordpress). Je kunt dan direct zien wat je keyword density is.

Uiteraard zijn er veel meer tips. Meer onsite seo tips in het volgende artikel!

Heb en wil jij geen website? Wil jij direct geld verdienen online? Zonder website, blog, product, of technische kennis? Klik op de link hieronder:

Klik Hier ==>> Direct Snel Geld Verdienen Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*